Hisse Senedi Basımı
Hisse Senedi Basımı uzmanlığı olarak sektörde 23 yıllık deneyimle müşterilerimize profesyonel olarak Pay Senedi Basım hizmetinin yanında ayrıca ücretsiz danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
Şirket yetkilisine Değerli evrak basımı nasıl yapılır ve bilinmesi gereken mevzuatı, kafanıza takılan soruları yılların deneyimiyle cevaplamaktayız, şirket yetkilisinin bu kapsamda ne yapması gerektiğini ve istenilen evrakların neler olduğunu detaylı bir şekilde anlatıyoruz.
Kısacası hizmetlerimizden faydalanmak için bizi aramanız yeterlidir. Dilerseniz gerekli tüm bilgileri size iletelim yada web sitemizi dikkatlice inceleyerek gerekli bilgileri edinebilirsiniz.
Hisse Senedi Basımı Dikkat Edilmesi Gerekenler
Matbaamız 3279 numaralı Maliye Anlaşmalı Matbaa statüsündedir. Anlaşmalı Matbaa statüsünden bahsetme amacımız bizim gerçek donanımlı bir matbaa olduğumuzu teyit ettiği içindir.
Her yıl düzenli olarak maliye tarafından şirketimizin güvenilirliği ve gerekli ekipmanımızın olup olmadığı denetlenmektedir, unvanlarında pay senedi basım merkezi olan bazı firmalar hisse senetlerinizi ofislerindeki basit fotokopi makinesinde ekonomik adı altında güvenlik önlemsiz kalitesiz bir şekilde basıp değerli evrak diye gönderen “Değerli evrak bastığını iddia eden” işletmelerden ayrılmak için anlaşmalı matbaa olduğumuzu ifade etmekteyiz, yoksa kıymetli evrak basabilmek için anlaşmalı matbaa olmak gerekmez, gerekli olan sağlam referansları olan deneyimli işinde uzman bir firmayla çalışmanızdır.
Yoksa ofisindeki fotokopi makinasıyla ürettiği evrakları size ekonomik hisse senedi diye göndermeleri kaçınılmazdır. Kalitelerine güvenmediklerinden ön ödeme talep ederler (bu yazımızdan sonra ön ödemeyi kaldırmışlar 🙂 işi teslim aldığınızda kalitesizliği farkedeceksiniz bundan dolayı bize gelen bir çok müşteri mevcuttur.
Ofis yazıcı ile basılan değerli evraklar hiçbir özelliği olmayan sıradan herkesin üretebildiği kalitededir ve TTK. 487. maddesindeki “Sahtekarlığı engelleyici güvenlik uygulamaları uygulanması gerekir” ifadesinin yerine getirilmemesi anlamına gelir, buda pay senetleri geçerli olmayacağı anlamı taşıyabilmektedir.
Şirketinizin kıymetli evrak basımını yapacak firmanın bu yetenekte ve donanımda olduğunu ayrıca uygulamayı taahhüt ettiği güvenlik uygulamalarını yazdığı nitelikte olacağını size yazılı olarak taahhüt etmesini isteyiniz. (Bu değerli evraklarınızın güvenliği için oldukça önemlidir.) bu uygulayacağımız güvenlik uygulamalarının doğruluğunun taahhüt ve teminatıdır. Bu yazımızı Pay senedi kimler basabilir sorusunun cevabı olarak düşünebilirsiniz.
NOT: Tesisimizin kıymetli evrak baskı kalitesi, yeni nesil IHMA sertifikalı 3 Boyutlu Hologramını ücretsiz danışmanlık hizmetimizi kullanan ve kıymetli evrak kalitesi olarak emsalleriyle arasında uçurum olduğunu konuyu daha önce araştırıp bizi tercih eden müşterilerimize Referanslarımızı görmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. https://www.hissesenedibasim.com/referanslarimiz/
Memnuniyetlerini sorgulayabilirsiniz unutmayın genelde müşteriler daha önce değerli evrak basımı yaptırmadığından aradaki kalite farkını kıyaslama yapamamaktadır ve bu sebeple yanılmaktadır bu konuya hassasiyetle dikkat etmeniz şirketinizin menfaatine olacaktır.
Nama, Hamiline Pay Senedi Basımı
6102 Yeni Türk Ticaret Kanununda anonim şirketlerde Pay senedi basım mecburiyeti bazı şartlara bağlıdır, bu şartlar senedin nama veya hamiline yazılı olması koşuluna bağlıdır. Hamiline yazılı pay senetleri sermayenin tamamının ödenmesinden itibaren 3 ay içinde bastırmak zorundadır. Nama yazılı pay senetlerinde bu zorunluluk bulunmamaktadır.
Fakat senetlerinizi ivedilikle bastırmak şirketlere önemli vergisel avantajlar sağlamaktadır. Pay senedini bastırıp 2 tam yıl elinde tuttuktan sonra devreden anonim şirketler gelir vergisi ve KDV ödemiyor, kısacası gelir artış vergisi yok KDV yok bunu öğrenen tüm anonim şirketler ve mali müşavirler şirketleri için hemen senetlerini bastırmak için bizimle iletişime geçiyor. (Değer artış vergisindeki büyük avantajlardan faydalanabilmek için çoğu limited şirket nevi değiştirip anonim şirkete geçmektedir)
Pay senedi ve hisse senedi arasındaki fark nedir? müşterilerimiz devamlı sormaktadır kısaca şöyle cevaplayalım eskiden adı hisse senedi olarak tanımlanmaktaydı fakat yeni TTK’ya göre yeni adı pay senedi olmuştur olarak cevaplayabiliriz. Kısaca iki ifadede aynı anlama gelmektedir.
Pay Senedi Basımı Gerekli Evraklar
– Anonim Şirketin kuruluş gazetesi, Limited Şirketinden Anonim Şirketine dönüş yapılmışsa nevi değişikliği gazetesi
– Kuruluştan sonra sermaye artırımı olmuşsa son sermaye artırımı gazetesi
– Kuruluştan sonra unvan değişikliği olmuşsa unvan değişikliği gazetesi
– Nama yazılı paylarda sermayenin tamamı ödenmemişse ödenmiş olan miktar
– Konuyla alakalı yönetim kurulu kararı (Örnek yönetim kurulu kararını ilgili sayfamızdan World dokümanı olarak indirebilirsiniz)
– Nama Yazılı Hisse Senetlerinde güncel hazirun cetveli (Ortakların isim ve ikametgah adres bilgileri)
– Hamiline yazılı hisse senetlerinde yönetim kurulu kararının tescil edildiği gazete
Pay senedi hakkında detaylı bilgi için linki tıklayınız. https://www.hissesenedibasim.com/pay-senedi/
Pay senedi basım hikayesi
- Pay Senedi basımı konusunda uzmanlaşmış matbaamıza istenilen evraklar ulaştığında gerekli incelemeler yapıldıktan sonra şirketinizin kuruluş gazetesindeki bilgiler incelenerek akabinde eğer sermaye artırımı yapıldıysa ilgili gazetedeki son güncel sermaye yapınız ve diğer dokümanlarınız kontrol edilerek örnek çalışma hazırlanıp size mail olarak gönderiyoruz.
- Gönderilen örnek çalışma şirket yetkilisi tarafından kontrol ediliyor ve düzeltilmesi gereken bir bölüm varsa düzeltilmesi yapılıp tekrar onay maili gönderiyoruz.
- Düzeltme yaptığımız çalışmanın şirket yetkilisi kontrollerini yapıp herhangi bir sorun görmediği taktirde bize onay maili gönderiyor. (Mevzuatla ilgili tüm teknik kontroller tarafımızca dikkatlice yapılmaktadır, sizden isteğimiz yazım hatası olup olmadığını kontrol etmenizdir diğer teknik kısımları biz takip ediyoruz)
- Bunun akabinde konusunda uzman ekibimiz gözden kaçan hata olabileceğini düşünerek işi tekrar detaylı bir şekilde gözden geçirip kontrol ediyor ve hata görülmediği taktirde basıma geçiliyor.
- Baskı bittikten sonra yeni nesil güvenlik işlemleri titizlikle uygulanıyor ve özel korumalı kutularla paketlenip faturası kesildikten sonra şirketinize gönderilmek üzere yola çıkıyor.
- Basım süremiz 3 iş günü civarındadır, fakat daha acil işleriniz olduğunda bizimle irtibata geçtiğinizde acil işlerinizi mevcut iş akışının önüne alıp müşteri memnuniyeti ilkemiz gereği daha kısa sürede basıp teslim etmekteyiz.
3 Boyutlu hologram hakkında bilgiler
Türk Ticaret Kanununun 487. maddesinin 1. fıkrasında pay senetlerinde asgari ölçüde bulunması gereken bilgiler yazıldıktan sonra, sahtekarlığı engelleyici güvenlik önlemlerinin uygulanması gerekir yazısına istinaden, 3 Boyutlu Hologram, gizli Filigran, Giyoş desen ve matbaamızın firmamıza özel uyguladığı diğer güvenlik önlemleriyle birlikte kıymetli evraklarınızı ilgili kanunun istediği ölçülerde matbaamızda basımını yapıyoruz.
Kullandığımız hologramlar IHMA Dünya hologramcılar birliği ve şirketimiz adına patentli sertifikalı olduğundan değerli evraklarınızı kopyalanamaz hale gelmektedir.
Unutmayın her işletmenin yaptığı kıymetli evrak aynı kalitede ve nitelikte değildir. Ayrıca TTK normlarında olmayabilir herhangi bir olumsuz durumda yapılan hata seneler sonra ortaya çıkacağından, kıymetli evraklarınızın geçersiz sayılması şirket için geriye dönük ciddi mali sorunlar çıkarabilir.
Türk Ticaret Kanunu hisse senedi basımı ile ilgili maddeleri
6102 sayılı TTK Madde 486
Şirketin ve sermaye artırımının tescilinden önce çıkarılan paylar
geçersizdir; ancak, iştirak taahhüdünden doğan yükümlülükler geçerliliklerini sürdürür.
(2) Paylar hamiline yazılı ise yönetim kurulu, pay bedelinin tamamının ödenmesi
tarihinden itibaren üç ay içinde pay senetlerini bastırıp pay sahiplerine dağıtır.
Yönetim kurulunun hamiline yazılı pay senetlerinin bastırılmasına ilişkin kararı tescil ve ilan edilir, ayrıca
şirketin internet sitesine konulur. (Ek cümle: 27/12/2020-7262/31 mad.) Hamiline yazılı pay
sahipleri ile sahip oldukları paya ilişkin bilgiler, senetler pay sahiplerine dağıtılmadan önce
Merkezi Kayıt Kuruluşuna bildirilir. Pay senedi bastırılıncaya kadar ilmühaber çıkarılabilir.
İlmühaberlere kıyas yoluyla nama yazılı pay senetlerine ilişkin hükümler uygulanır.
(3) Azlık istemde bulunursa nama yazılı pay senedi bastırılıp tüm nama yazılı pay senedi
sahiplerine dağıtılır.
(4) Tescilden önce pay senedi çıkaran kimse, bundan doğan zararlardan sorumludur.
6102 sayılı TTK Madde 487 https://www.ticaretkanunu.net/ttk-madde-487/
Pay senetlerinin şekli
MADDE 487- (1) Pay senetlerinin; şirketin unvanını, sermaye tutarını, kuruluş tarihini,
bu tarihteki sermaye tutarını, çıkarılan pay senedinin tertibini, bunun tescili tarihini, senedin
türünü ve itibarî değerini, kaç payı içerdiğini belirtmesi ve şirket adına imza etmeye yetkili
olanlardan en az ikisi tarafından imza edilmiş olması şarttır. Kapalı şirketlerde baskı şeklinde
imzanın delikli olması veya sahtekârlığı engelleyici diğer güvenlik önlemlerinin uygulanması
gerekir.
(2) Nama yazılı pay senetlerinin ayrıca; sahiplerinin adı ve soyadını veya ticaret unvanını,
yerleşim yerini, pay senedi bedelinin
Nama Yazılı Hisse Senedi için gerekli bilgiler
1) Şirket ticari unvanı (Tam unvanı)
2) Şirketin sermaye tutarı (Ödenmiş sermaye ayrıca yazılmalıdır)
3) Şirketin kuruluş tarihi (Anonim Şirketin kuruluş tarihi yazılmalıdır)
4) Şirketin kuruluş tarihindeki sermaye tutarı (Anonim şirketteki kuruluş sermayesi yazılmalıdır)
5) Çıkarılan pay senedinin tertibi, (1. Tertip 2. Tertip gibi)
6) Bunun tescili tarihi
7) Senedin türü ve itibari değeri (Senedin nama yada hamiline olduğu belirtilmelidir, ayrıca nominal değeri yazılmalıdır)
8) Senedin kaç payı içerdiği (Senedin TL ve Pay miktarı ayrı ayrı yazılmalıdır)
9) Senedin sahibinin adı ve soyadı veya ticaret unvanı (Senet üzerinde kimin namına olduğu belirtilmelidir)
10) Senet sahibinin yerleşim yeri (hissedarın güncel adres bilgileri yazmalıdır)
11) Yönetim kurulu kararı
Hamiline Yazılı Hisse Senedi Basımı için gerekli bilgiler
1) Şirket ticari unvanı, (Tam unvanı)
2) Şirketin sermaye tutarı, (Ödenmiş sermaye ayrıca yazılmalıdır, hamiline yazılı şirketlerde sermayenin tamamının ödenmiş olması gerekmektedir.)
3) Şirketin kuruluş tarihi, (Anonim Şirketin kuruluş tarihi yazılmalıdır)
4) Şirketin kuruluş tarihindeki sermaye tutarı, (Anonim şirketteki kuruluş sermayesi yazılmalıdır)
5) Çıkarılan pay senedinin tertibi, (1. Tertip 2. Tertip)
6) Bunun tescili tarihi
7) Senedin türü ve itibari değeri, (Senedin nama yada hamiline olduğu belirtilmelidir, ayrıca nominal değeri yazılmalıdır)
8) Senedin kaç payı içerdiği, (Senedin TL ve Pay miktarı ayrı ayrı yazılmalıdır)
9) MKK kayıt referans numaraları
10) Yönetim kurulu kararı (Ticaret sicilde tescil edilmesi gerekir)
Nama, Hamiline Hisse Pay Senedi Basımı yapan matbaamızın Türkiye genelinde hizmet verdiği şehirler
Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, çağdaş gelişmiş aynı zamanda işlek bir ticaret merkezidir, deneyimi profesyonellik ile birleştiren Makronet Pay Senedi Basım ve Danışmanlık Şirketi
canlı ve kozmopolit bir şehir olan
İzmir nama hamiline hisse pay senedi basımı hizmetini bölgede anonim şirket olan bir çok firmaya sunmuştur, ve tüm Türkiye’ye hizmet vermektedir bunlardan bazıları Ankara pay senedi basımı , Antalya , Kocaeli , Bursa , Muğla, Gaziantep, Adana, Mersin olarak sıralayabiliriz.
Arayın detaylı bir şekilde bilgilendirelim.
Makronet Pay Senedi Basım ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetleri
Hızlı Kurumsal Şirket Hattı: 0212 565 40 75 pbx – 0533 350 00 83
